FASADRENOVERING I STOCKHOLM

 

På Danderydsgatan 24 i Stockholm uppfördes det under 1895-96 ett gatuhus på fem våningar. Arkitekt och byggmästare var GA Fristedt, byggherre var PA Lundin. Idag förvaltas fastigheten av Stigmarks Fastigheter, som är ett mindre privatägt familjeföretag. Fastighetsbolaget äger en rad fastigheter i Stockholm.

Vakteln 2, som just denna fastighet heter, har en rusticerad bottenvåning i kvaderristad puts. Ovan sockelvåning ser vi ett rödgult verbländertegel med putsade fönsteromfattningar – en klassisk 1800-talsbyggnad, som nu genomgått en rejäl fasadrenovering.

– Vi hade tre av våra skickligaste murare som blästrade bort all plastfärg och dålig puts knackades ned och ersattes med nytt kalkbruk i slätputsat utförande.

Fönsteromfattningar samt del av sockelvåning målades i en grågul nyans, medans sockelns bottendel målades med en mörkare grå nyans för att få lite tyngd till fastigheten. All målning utfördes med traditionell linoljefärg. Färgsättare är Yvonne Lomborn, förklarar Urban Eriksson, VD på Kumla Fasadteam.

Hur länge har projektet pågått?

– Fastigheten har genomgått fasadrenoveringen från februari månad 2019 och slutbesiktades i början på maj månad, utan besiktningsanmärkningar samt med en nöjd beställare från Stigmarks Fastigheter, konstaterar Urban.

DELA INLÄGGET

FASADRENOVERING PÅ VÄRTAVÄGEN 15-17 I STOCKHOLM

Det vackra och pampiga funkishuset är ritat av den skicklige Stockholmsarkitekten Albin Stark.

Läs mer

KUMLA FASADTEAM SKRIVER RAMAVTAL MED SKANSEN!

Även om Kumla Fasadteam har sitt säte i Björka, strax utanför Kumla, så utför man majoriteten av jobben i Stockholm.

Läs mer

KUMLA FASADTEAM LANSERAR NY HEMSIDA!

Kumla Fasadteam har varit verksamma inom putsbranschen i över 20 år, och besitter långvariga kundrelationer.

Läs mer

NÖJD BESTÄLLARE EFTER FASADRENOVERING

Under hösten 2018 utfördes en fasadrenovering på Frejgatan 41-43 i Stockholm.

Läs mer

OMFATTANDE FASADRENOVERING

På Karlbergsvägen 20 i Stockholm har Kumla Fasadteam utfört en rejäl fasadrenovering.

Läs mer